Seura

Yleistä

 

Vuonna 1909 perustettu Raision Kuula ry. on Raision kaupungin vanhin ja perinteikkäin urheiluseura. Seura tarjoaa mahdollisuuksia harrastaa, harjoitella ja kilpailla niin yleisurheilussa kuin hiihdossa. Toimintansa tukemiseksi Kuula järjestää kesäisin myös tansseja omistamallaan Huvilinnun tanssilavalla.

Raision Kuulan toiminta painottuu tällä hetkellä lasten- ja nuorten urheiluun. Nuoret urheilijamme ovat menestyneet vuosittain hyvin saavuttaen useita SM-mitaleita. Seuran tähtiurheilija on viimeisten vuosien ajan ollut Johanna Kylmänen, joka on voittanut monia SM-kultamitaleja niin pikamatkoilla kuin otteluissakin. Johanna on edustanut Suomea Suomi-Ruotsi -maaottelussa, nuorten EM-kisoissa, nuorten MM-kisoissa sekä nuorten Olympialaisissa. Myös seuran pika- ja aitajuoksija Aada Aho on edustanut Suomea useana vuonna niin Suomi-Ruotsi maaotteluissa kuin nuorten arvokisoissa upealla menestyksellä. Aada on voittanut urallaan jo monia SM-mitaleja niin 400 m:n juoksussa kuin 400 m:n aitajuoksussa.

Aikaisempina vuosina nuorten EM- ja MM-kisoista menestystä ovat tuoneet esimerkiksi seuran kuulantyöntäjä Marika Tuliniemi sekä keihäänheittäjä Juha Aarnio, joista todisteena on kaksi EM-mitalia. Pohjoismaista menestystä seuralle on tuonut puolestaan seiväshyppääjä ja moniottelija Jani Sörensen, jonka saavutuksena on seiväshypyn PM-hopeaa. Tämä lisäksi Raision Kuula on mm. moukarinheittäjä Silja Kososen kasvattiseura.

Seuralla on monen vuoden kokemus laadukkaasta yleisurheilutoiminnasta (entinen Nuori Suomi ja Sinettiseura, nykyisin Tähtiseura).

Raision Kuulalle on myönnetty Olympiakomitean ja SUL:n auditointien perusteella lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkki. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Vaikka Raision Kuula toimii Raisiossa, niin mukaan ovat lämpimästi tervetulleita myös harrastajat muualta.