Kilpailu-uutisia

Tuoreimmat uutiset Facebookissa:

 

RAISION KUULAN FACEBOOK-SIVUT

 

Vuoden 2023 Kuulan parhaimmat urheilijat ja muut palkitut

 

vuoden urheilija: Aada Aho

vuoden sisulisäurheilija: Elsa Keinonen

vuoden yllättäjä: Ida Pentinlehto

SM-mitalistit:

Elsa Keinonen (T14) 2. 300 m aj

Milla Aarnio (T15) 2. keihäs

Lumina Uschanow (T14) 2. moukari

Aada Aho (N22) 1. 400 m aj, 2. 400 m

Johanna Kylmänen (N22) 3. 100 m

seuraennätysten tekijät: Alisa Palosaari (T12 seiväs), Niki Sirén (P13 1500 m esteet), Ellen Uschanow (N19 moukari), Ada Aho (N22 400 m aj, 400 m)

juniorivalmentajapalkinto: J-P Triipponen

vuoden seuratoimijat: Matias Luoma, Mikko Lehto, Belinda Nieminen 

• ahkeruuspalkittavia yhteensä 95, lisäksi menestyneimmät urheilijat palkittiin valmennustuella

Raision Kuula sijoittui Pohjola Seuracupin B-sarjan finaalissa kolmanneksi. Sijoitus oli loistava! Seuraliigassa sijoitus oli 41, joten parannusta edellisvuodesta oli reippaasti (v. 2022 56.). Valtakunnallisessa Nuorisotoimintakisassa sen sijaan ei ylletty edellisvuoden huikeaan suoritukseen, mutta sijoitus oli siitä huolimatta hyvä eli 26. (kaikki seurat) /11. (ykkösliiga). 

 

 

Vuoden 2022 Kuulan parhaimmat urheilijat ja muut palkitut

 

Raision Kuulan sijoitus Seuraliigassa oli edelleen ykkösluokkaa. Nuorisotoimintakilpailussa sijoitus parani edellisvuodesta ja oli kaikkien seurojen valtakunnallisessa kisassa 15., Ykkösluokan seurojen joukossa peräti viides. Siitä kaikki 9-13-vuotiaat harrastajamme voivat olla todella ylpeitä! 

Lokakuun lopulla pidetyssä kesäkauden palkitsemistilaisuudessa palkittiin pienimmät urheilijat ahkeruuspalkinnoilla ja vanhemmat menestyjät valmennustuilla.

Kukituksen kohteena päättäjäisissä oli kohta 50 vuotta Raision Kuulan naisten kuntojumpparyhmää vetänyt Ritva Erkkilä. Ryhmä on nimetty vetäjänsä mukaan sopivasti "Ritvan flikoiksi". Ritvan ura Kuulassa on kaiken kaikkiaan tuota viittäkymmentä vuottakin pidempi. Siitä lämmin kiitos Ritvalle! Ritva kertoi kiitospuheessaan olevansa tosi onnellinen, että palkittavana päättäjäisissä oli niin paljon nuoria urheilijoita. Hän toivoi kaikkien löytävän liikunnasta koko elämän ajan jatkuvan harrastuksen.

Erilaisilla kunniapalkinnoilla palkittiin alla mainitut urheilijat ja seuratoimijat..

Paras urheilija: Johanna Kylmänen

Paras naisjuniori: Aada Aho

Paras sisulisäurheilija: Minea Kumlander

Vuoden juniorivalmentaja: Mervi Nikula

Vuoden seuratoimijat: Susanna Vuori, Sini ja Jukka Palosaari, Joonatan Mero ja Miikka Laiho

SM-mitalistit: Johanna Kylmänen ja Ellen Uschanow

Seuraennätysten tekijät: Niilo Ahonen, Oskari Häkli, Niki Sirén ja Tomas Loponen

 

Vuoden 2021 Kuulan parhaimmat urheilijat ja muut palkitut

 

Vuoden 2021 palkinnot ja valmennustuet on jaettu ja parhaimmat urheilijat valittu.

Raision Kuula on edelleen Seuraliigan perusteella ykkösluokan seura. Nuorisotoimintakilpailussa sijoitus oli koko valtakunnassa 21. ja ykkösluokan seurojen osalta 7. Se on tuon kilpailun aikana Kuulan paras sijoitus!

Lokakuun lopun päättäjäisissä jaettiin palkinnot paitsi alla mainituille, myös kunkin ryhmän ahkerimmille harrastajille ja kilpailijoille. Lisäksi palkittiin myös ryhmien tsemppareita, seuraennätysten tekijät sekä SM-mitalistit.

Paras urheilija                   Johanna Kylmänen

Paras naisjuniori                Ellen Uschanow

Vuoden yllättäjä                 Pauliina Aalto

Vuoden juniorivalmentaja  Mervi Nikula

Vuoden seuratoimijat         Hannele ja Markku Appel, Pekka Rautio, Petri Korte 

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta! Onnea ja menestystä tulevaan!

 

Vuoden 2020 Kuulan parhaimmat urheilijat ja muut palkitut

 

Kiitos kuluneesta kaudesta niin urheilijoille, valmentajille kuin seuratoiminnassa mukana olleille vanhemmillekin! Vuodelle 2020 asetetut tavoitteet saavutettiin ja Raision Kuula kuuluu edelleen Suomen ykkösluokan yleisurheiluseuroihin. 

Paras urheilija:                                   Aada Aho

Paras sisulisäurheilija (alle 15 v):      Ellen Uschanow

Vuoden yllättäjä:                                Felipe Kylmänen

Vuoden juniorivalmentaja:                 Juha-Pekka Triipponen

Vuoden seuratoimijat:                        Aleksi Nurmi, Kai Nurmi, Linnea Loukola

SM-mitalistit:                                     

Aada Aho, Ellen Uschanow, Felipe Kylmänen, Johanna Kylmänen, Linnea Loukola, Veera Santanen, Viveka Loukola

Seura-ennätysten tekijät:                   

Devine Agbontaen (T10 korkeus), Elmo Mäki (P10 4-ottelu), Elmo Kuorilehto (P13 5-ottelu), Ellen Uschanow (T15 moukari),  Aada Aho N17 (400 m, 100 m aj, 400 m aj), Johanna Kylmänen (N19 200 m) ja N19 4 x 400 m Viveka Loukola-Linnea Loukola-Johanna Kylmänen-Aada Aho

Ahkeruuspalkintoja jaettiin lokakuun lopulla pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa yhteensä 75:lle urheilijalle, ja valmennusstipendeillä palkittiin 17 urheilijaa valmentajineen. Lämpimät onnittelut kaikille palkituille ja onnea sekä menestystä kaudelle 2021!

 

 

Uutisia ennen vuotta 2018

 

Raision Kuulan kauden 2017 palkittuja

 

Vuoden urheilija: Anni Suominen, Kalevan Kisojen 3. N 3000 m ej, 6. N 1500 m, maaotteluedustaja

Vuoden miesjuniori: Miro Rastas, Kalevan Kisojen 3. M korkeus, M22 SM 2. korkeus

Vuoden sisulisäurheilija (alle 15 v): Johanna Kylmänen, kolminkertainen Suomen mestari (T 15 100 m, 300 m ja 5-ottelu), lisäksi SM-viestihopeaa T 15 4 x 100 m ja viestipronssia T15 4 x 80 m aj ja 4 x 800 m

Vuoden yllättäjä: Linnea Loukola, T15 SM 3. 300 m, 4. 300 m aj, mukana myös kaikissa edellä mainituissa SM-viestijoukkueissa

Vuoden juoniorivalmentaja: Ari Kylmänen, Johanna Kylmäsen, Linnea Loukolan ja Sirke Seitsosen henkilökohtainen valmentaja, lisäksi valmennuksessa em. viestijoukkueet

Vuoden seuratoimijat: Marjukka Tuominen ja Susanna Vuori, innostavat ja kannustavat Team Yellown ohjaajat, sekä Minna Mäkitalo, ahkera ja aktiivinen, kisojen varmistuksista tuttu kenttätoimitsija.

 

Mirolle aikuisten halli SM-kultaa!

Miro Rastas on voittanut Tampereella käydyissä halli SM-kisoissa aikuisten korkeushypyn SM-kultaa kauden parhaallaan ja samalla kauden kotimaisella kärkituloksella 211.

Onnittelut Mirolle hienosta suorituksesta!

Tulokset:

http://tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu/27-2-2016-sm-hallit/

 

Lisää Vuoden 2016 hallituloksista ja muista tapahtumista & ajankohtaisista asioista myös Kuulan Facebook-sivuilta (klikkaa tästä!)

 

Kotikentällä Merkki-Mitalicupin finaalissa neljäs sija

13.9.

Raision Kuulan 9-13-vuotiaat hävisivät seitsemällä pisteellä pronssisijan omalla Kerttulan kentällä käydyssä Merkki-Mitalicupin finaalissa. Kisat saatiin käydä aurinkoisessa, joskin tuulisessa säässä ja kentällä oli todellista urheilujuhlan tuntua ihan viimeiseen tiukkaan sukkulaviestiin asti, jossa kuulalaiset pinkoivat hienosti kakkoseksi.

 

Raision Kuulan joukkue Vattenfall Giga -sarjan kakkonen Varkaudessa!

29.8.

Raision Kuula venyi mainiosti  Vattenfall finaalissa Varkaudessa. Ennen finaalia Kuula oli neljännellä tilalla.

Tulokset       Kuva

 

SM-mitaleja Kalajoelta ja Oulusta

23.8.

Santeri Hurulasta tuli kaksinkertainen hopeamitalisti Kalajoen 16-17-vuotiaitten SM-kisoissa. Santeri kiri M16 200 m:n kakkoseksi loistoajalla 22,30.

Sunnuntaipäivän toisesta raisiolaissuorituksesta vastasi Kalajoella Christian Vänttinen, joka juoksi ensimmäisen 400 m:n aitakisansa, voitti oman eränsä ja sijoittui neljänneksi ajalla 58,69.

Oulussa kaikki mukana olleet raisiolaiset kilpailivat myös sunnuntaina. Piko Suovanen ylitti P15 seiväshypyssä 330 ja sijoittui hänkin hienosti pistesijalle ollen viides. Onni-Kalle Ojanen täydensi joukkueen ja pojat saivat kisasta joukkuehopeaa. Sofia Triipponen osallistui T14 300 m:lle. Hän karsiutui ensimmäisenä loppukilpailusta.

22.8.

Christian Vänttinen juoksi hienosti hopealle M16 -sarjan 800m:n kisassa SM-kisoissa Kalajoella. Oulussa 14-15 vuotisten SM-kisoissa T14 -sarjan 800m:llä Sofia Triipponen kirmasi pronssille omalla ennätysajallaan. Niin ikään pronssia saavuttivat P15 -sarjassa Piko Suovanen ja Onni-Kalle Ojanen korkeushypyn joukkuekisassa.

21.8.

Santeri Hurula avasi kuulalaisten mitalitilin Kalajoen M/N 16-17 SM-kisoissa perjantaina. Hän voitti M16 100 m:n alkueränsä ja juoksi loppukilpailussa loistavan ajan, joka oikeutti hopeaan. Vain tuhannesosa erotti hänet kultamitalista. Loppukilpailuaika oli 11,12.

 

Leevi Uusitalo kuudenneksi M22 SM-kisoissa Lahdessa

16.8.

Keihäänheittäjämme Leevi Uusitalo sijoittui Lahden 22-vuotiaitten SM-kisoissa kuudenneksi tuloksella 68,24. Kyynärpäävaivan takia Leevi joutui kisassa jättämään kaksi heittoa heittämättä.

 

Kuulan urheilijat hyviin tuloksiin Hämeenlinnassa 17v. piiriottelussa

11.8.

Raision Kuulasta piiriotteluun oli valittu neljä urheilijaa. He suorituivat omassa lajissaan erinomaisesti. Johanna Kylmänen  100m kunten myös  Santeri Hurula miesten 100m:llä juoksivat vastatuuleen todella mallikkaasti. Johanna ja Santeri olivat mukana myös 4x 100m viestijoukkueissa. Piko Suovanen teki seiväshypyssä oman ennätyksensä. Christian Vänttinen otti lajivoiton Suomi - Ruotsi -otteluhengessä käydyssä 800m kisassa.

Tulokset kisoista

 

17-vuotiaiden pm-kisojen toisena päivänä Kuulasta mukana kaksi urheilijaa ja saaliina kaksi mitalia

26.7.

Naantalissa käydyissä pm-kisoissa olivat mukana Christian Vänttinen ja Johanna Kylmänen. Christian juoksi 800 m:llä kakkoseksi kelpo ajalla 1.59,83, joka on luonnollisesti hänen uusi, hieno ennätyksensä. 13-vuotias Johanna osallistui 200 m:lle, jossa hän pesi kaikki 17-sarjan naiset. Kellot pysähtyivät hienoisessa vastatuulessa aikaan 26,03.

 

Varsyn M/N pm-kisojen keihään kultamitali Leevi Uusitalolle

16.7.

Leevi Uusitalon 67,32 kantanut keihäskaari palkittiin Mynämäen sateisessa pm-kisaillassa kultamitalilla. Illan toinen kuulalainen palkittu oli Matias Knuuti 400 m aidoissa, jossa hän oli kolmas tuloksella 64,93. Santeri Hurula pinkoi 200 m:llä finaaliin ajalla 23,24, mutta jätti loppukilpailun juoksematta. Christian Vänttinen juoksi 800 m:llä hienon oman ennätyksen 2.00,25. Hän sijoittui sillä 6:nneksi. Laura Korte oli naisten pituuden neljäs tuloksella 516.

 

17-vuotiaiden pm-kisoista kaksi mitalia

9.7.

Santeri Hurula voitti Naantalissa käydyissä 17-sarjan pm-kisoissa kultaa M17 100 m:llä. Juoksussa oli kova vastatuuli, joten ennätysaikaa ei nähty. Sen sijaan Christian Vänttinen juoksi 400 m:llä hienon oman ennätyksen 52,90 ja sijoittui sillä kolmanneksi.

 

SM-viestit Seinäjoella

4.-5.7.

Viikonlopun SM-viesteissä Raision Kuulan Johanna Kylmänen, Linnea Loukola, Ida-Maria Hallongren ja Sofia Triipponen juoksivat upeasti T15 4 x 800 m:llä neljänneksi uudella seuraennätyksellä 1.00,04. Luantaina tytöt pinkoivat niin ikään seuraennätyksen T15 4 x 100 m:n alkuerissä. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 51,11 Sofia Tuonosen, Sofia Triipposen, Linnea Loukolan ja Johanna Kylmäsen nimiin. Pikaviestin tulos riitti B-finaaliin, jossa tytöt sijoittuivat kolmanneksi.

 

Hienoja omia ennätyksiä sisulisäotteluissa ja monta pm-mitalia kuulalaisille

1.7.

Poikien otteluista Kaarinasta mitalin ottivat P13 4-ottelussa Iivo Kalajoki ja P15 5-ottelussa Piko Suovanen. Molemmat sijoittuivat kolmanneksi. Iivo kävi viimeiseen lajiin asti taistoa seurakaveri Severi Raution kanssa, joka joutui taipumaan nelossijalle.

Tulokset

30.6.

Salossa voittoon ylsi T14 5-ottelussa Sofia Triipponen, Ida-Maria Hallongren varmisti kaksoisvoiton Kuulalle. Kuulalaisten kaksoisvoittoon päättyi myös T13 4-ottelu, jossa Johanna Kylmänen otteli mestaruuteen ja Linnea Loukola kakkoseksi. Johannan ottelutulos oli Kuulan seuraennätys. T12 4-ottelun mestariksi kruunattiin Aada Aho. Salossa käytyjen tyttöjen ottelujen neljäs raisiolainen mestari oli T11 3-ottelussa Viveka Loukola.

Tulokset

 

YAG:n päätöspäivänä Raision Kuulan tytöille viestikultaa ja -hopeaa

14.6.

Raision Kuulan joukkue Viveka Loukola, Sirke Seitsonen, Linnea Loukola ja Johanna Kylmänen kuljetti kapulaa T13 4 x 100 m:llä lähdöstä maaliin niin lujaa, että tuloksena oli paitsi oman erän voitto myös koko juoksun ykköstila hyvällä ajalla 52,50.

Viikonlopun kisarumbasta huolimatta samat tytöt jaksoivat startata vielä 4 x 600 m:n viestiinkin, jossa tuloksena oli hieno kakkossija ja aika 7.30,20. Pitkän viestin tytöt juoksivat järjestyksessä Viveka Loukola, Johanna Kylmänen, Sirke Seitsonen ja ankkurina Linnea Loukola.

Tänä vuonna YAG saatiin kisata viimeistä päivää lukuun ottamatta aurinkoisessa, joskin paikoittain tuulisessa säässä. Kisatapahtumana YAG on oiva tapa päästä kilpailemaan jopa kansainvälisessä seurassa. Se antaa muutenkin hyvää kokemusta isojen kisojen valmistautumisiin ja tasaväkisiin taistoihin. Koska kisoihin ei ole tulosrajoja, kisoihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Toivottavasti seuraavina vuosina Raisiostakin nähdään kisoissa vielä tämän vuotista suurempi osallistujajoukko. Kisatapahtumien lisäksi järjestäjät tarjoavat viikonlopulle myös oheisohjelmaa.

 

Myös YAG:n toinen päivä toi raisiolaisille iloa hyvistä tuloksista ja sijoituksista

13.6.

Sekä Aada Aho että Johanna Kylmänen tekivät hienot tulokset omissa lajeissaan YAG:n toisena kisapäivänä. Aada hyppäsi Otaniemen kentällä pituutta peräti 483 ja sijoittui T12 pituushypyssä toiseksi. Johanna puolestaan juoksi Leppävaarassa 14-tyttöjen sarjassa 300 m sellaista vauhtia, että muiden oli tunnustettava hänet parhaimmaksi. Voittoaika oli loistava 41,04.

Viveka Loukola sijoittui T11 60 m:llä viidenneksi (8,81) ja pituudessa kuudenneksi (440). Isosisko Linnea juoksi T13 60 m:n aidoissa oman ennätyksensä 10,74.

 

YAG:n ensimmäisenä päivänä loistotuloksia Kuulan nuorille Leppävaarassa ja Otaniemessä

12.6.

Kolmipäiväinen, kansainvälinen ja osallistujamäärältään suurin kesän yleisurheilutapahtuma Youth Athletics Games starttasi perjantaina henkilökohtaisilla lajeilla. Nuoremmat kilpailivat Otaniemen kentällä ja 13-vuotiaat ja vanhemmat Leppävaarassa. Raisiosta kisoissa on mukana pieni, mutta tasokas joukko nuoria.

Ensimmäisen kisapäivän parhaimmista raisiolaistuloksista vastasivat Aada Aho T12 60 aidoissa loistavalla ajalla 9,73, jolla hän voitti kisan, Johanna Kylmänen T14 100 m.llä, jossa hänen aikansa 12,75 riitti kakkostilaan, sekä Viveka Loukola pukkaamalla kuulaa omaan hienoon ennätykseen 10,35. Tuolla tuloksella heltisi kakkossija T11 kuulassa, lisäksi Viveka nappasi joukkuepronssia kuulasta yhdessä Mayella Heisisen kanssa. T13 moukarissa Silja Kosonen heitti moukaria uusiin ennästyslukemiin 34,11 ja hävisi pronssisijan vain muutamalla sentillä. Santeri Hurula juoksi alkuerissä M17 100 m:llä hienosti A-luokan tuloksen 11,37. Hänen loppukilpailuaikansa 11,47 oikeutti kuudenteen sijaan.

 

Miesten ja naisten pm-kisoista kolme kultamitalia Raision Kuulan urheilijoille

11.6.

Laitilassa järjestetyissä M/N pm-kisojen ensimmäisessä osakilpailussa raisiolaiset pokkasivat kolme kultamitalia. Voittajina palkittiin Pauliina Aalto naisten kiekonheitossa, Anni Suominen naisten 1500 m:llä ja Christian Vänttinen miesten vastaavalla matkalla. Stina Seitsonen varmisti juoksullaan naisten 1500 m:n kakkostilan ja Katri Tammelin juoksi kisan viidenneksi.

 

Leevi Uusitalolle uusi hieno ennätys keihäässä

7.6.

Leevi Uusitalo rikkoi ensimmäistä kertaa 70 m:n rajan Raaseporissa 7.6. käydyssä keihäskisassa. Keppi lensi upeasti lukemiin 71,76, joka on tällä hetkellä M22:n keihään kärkitulos Suomessa. Raaseporin kisa oli kovatasoinen, sillä kisan voitti Ari Mannio tuloksella 86,82. Myös toiseksi tullut Teemu Wirkkala rikkoi MM-kisarajan heitollaan 83,34. Kisan kolmanneksi heitti 19-sarjassa kisaava Oliver Helander, joka ylitti 19 v EM-rajan tuloksella 75,46.

 

Raision Kuula sisulisämaastoviestin kakkonen

19.5.

Liedon Ilmarisissa kauniissa kevätsäässä juostussa Varsyn sisulisämaastoviestissä oli joukkueita mukana kaiken kaikkiaan 22. Raision Kuulan ykkösjoukkue (Tuuli Peltola, Taavi Tuominen, Viveka Loukola, Eetu Takomo, Johanna Kylmänen, Matias Vesma, Isabella Latva ja Mikko Vesma) sijoittui Turun Urheiluliiton ykkösjoukkueen jälkeen upeasti toiseksi. Myös muut Kuulan joukkueet juoksivat vauhdikkaasti hyvällä ja vaihtelevalla sekä yleisöystävällisellä kilometrin radalla.

Kakkosjoukkueen (Iida Peltonen, Onni Kuusela, Tilda Kajula, Sami Porrasoja, Jeannette Latva, Nuutti Kokko, Sofia Triipponen ja Piko Suovanen) sijoitus oli seitsemäs ja kolmosjoukkueen (Amanda Liimatainen, Shina Onilude, ilona Kuusela, Ville Arvo, Fiia Kajula, Aapeli Leppä, Pauliina Leimola ja Frans Kajula) yhdestoista. Vaikka nelosjoukkueen (Nelli Kallio, Louis Mertens, Anni Myllymäki, Tiitus Kostia, Martta Siirtola, Hugo Hujala, Vilma Stenvall ja Nooa Kankare) kohtalona olikin jäädä kisan jumbosijalle, oli joukkueen juoksijoiden meno iloista ja kannustukseen innostavaa.

 

SM-maastot ja Flying Finns Imatralla

10.5.

Suomen parhaat kestävyysjuoksijat Imatralla SM-maastoissa, tänään vuorossa 9-13 -vuotiaiden Flying Finns. P13- sarjan joukkuekultaa Raision Kuulalle ylivoimaisella porukalla: Mikko Vesma (1.), Matias Vesma (3.) ja Iivo Kalajoki (8.). Raisio rulettaa! Katso KUVA

Sunnuntaina Kuulan Isabella Latva hienosti T15 SM-maastojen yhdeksäs. Onnittelut Isabellalle!

Kotimaastoista pm-menestystä

3.5.

Aurinkoisessa säässä juostuissa pm-maastoissa Kerttulan pururadalla saatiin iloita monen raisiolaisjuoksijan vauhdista.

Piirinmestaruuteen ylsivät omissa sarjoissaan Viveka Loukola (T11 1,5 km), Jeannette Latva (T12 2 km), Johanna Kylmänen  (T13 2 km) ja Isabella Latva (T14 3 km). Kaksoisvoitto saatiin T13 2 km:lla, kun Johannan jälkeen maaliin kiri Linnea Loukola. Toinen tyttöjen hopeamitalisti oli Jenny Suonpää, joka hävisi kullan niukasti tiukassa loppukiritaistossa 10-tyttöjen 1,5 km:llä. Pojista hopealle ylsi Matias Vesma (P13 2 km).  Pronssia saavuttivat Tilda Kajula (T11 1,5 km) sekä Sami Porrasoja (P10 1,5 km).

Joukkuekisassa palkinnoille saatiin ilahduttavan monta raisiolaisjoukkuetta. Kultaa kahmivat 11-tytöt Viveka Loukola, Tilda Kajula ja Ilona Kuusela, 12-tytöt Jennette Latva, Fiia Kajula ja Martta Siirtola, 13-tytöt Johanna Kylmänen, Linnea Loukola ja Vera Stenvall sekä 13-pojat Matias Vesma, Iivo Kalajoki ja Nuutti Kokko. Hopealle sijoittuivat 15-tytöt Isabella Latva, Pauliina Leimola ja Minnie Heininen sekä 12-pojat Kalle Oksanen, Aleksi Nurmi ja Emil Arfman. Pronssipalkinnot jaettiin sekä 10- että 11-pojille. 10-poikien joukkueen muodostivat Sami Porrasoja, Aapo Kalajoki ja Tiitus Kostia, 11-poikien Eetu Takomo, Arvi Joento ja Ville Arvo.

Sisulisäikäisten jälkeen maastoihin starttasivat 17- ja 19-vuotiaat sekä aikuiset. Kuulasta mukana olivat 17-sarjassa juosseet Christian Vänttinen (M17 5.) ja Jere Helminen (M17 10.).

Kisat saatiin vietyä hienosti läpi. Kiitokset kuuluvat niin loistaville toimitsijoille kuin kilpailijoillekin.

 

Raision Kuula toisen kerran peräkkäin Mynämäen Kivistön lenkin seurakilpailun voittoon

19.4.

Palkintopallille nousi Mynämäen Kivistönlenkillä ilahduttavan paljon raisiolaisia ja tuloksena olikin seurakisan voitto selvällä erolla kakkoseksi sijoittuneeseen Turun Urheiluliittoon. Sarjoissaan voittoon ylsivät Kuulan pojista Mikko Vesma (P13) ja Christian Vänttinen (M17). Tyttöjen voittajia olivat raisiolaisista Tuuli Peltola (T8), Johanna Kylmänen (T13) ja Isabella Latva (T14). Kaikki tulokset löytyvät TÄSTÄ.

 

T/P 9-13 pm-halleissa Kupittaalla loistotulokset Viveka Loukolalle ja Aada Aholle

14.-15.3.

Sunnuntain aitajuoksuissa nähtiin kovaa raisiolaisvauhtia sekä T11 että T12 60 m:n aidoissa. Viveka Loukola ylitti aidat 11-sarjassa niin sutjakkaasti, että kellot pysähtyivät ikäluokan Suomen kaikkien aikojen parhaaseen lukemaan 9,83. Lähes yhtä vauhdikkaasti T12 aidoissa onnistui Aada Aho, jonka aika 10,14 sijoittuu Suomen kaikkien aikojen hallitilastoissa 12-vuotiaitten kuudenneksi. Molemmat tytöt olivat kisoissa moninkertaisia mestareita, sillä Viveka saavutti kultaa myös pituudessa (4.26) ja 60 m:llä (8,86). Lisäksi Vivekan kaulaan pujotettiin kuulantyönnön hopeamitali. Aadan toinen kultalaji oli 60 m (8,78). Hopeaa hän saavutti pituudesta (4.45).

Ylimmälle palkintopallille raisiolaisista nousi sunnuntaina myös Vivekan isosisko Linnea, joka voitti piirinmestaruuden T13 korkeudessa omalla, hienolla ennätyksellään 146. Linnea saavutti lisäksi hopeaa 60 m aidoista ja pronssia sekä 60 m:ltä että kuulasta. Jeannette Latva sijoittui T12 1000 m:llä kakkoseksi tuloksella 3.32,55. Hopeamitalin sai myös Sirke Seitsonen T13 1000 m:ltä.

Poikien ainut kultamitalisti oli Kasper Tuominen 11-poikien kuulassa. Kasperin uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 9.78. Aapo Kalajoki sijoittui P10 60 m:llä kolmanneksi. Sunnuntaina poikien paras sijoitus oli Iivo Kalajoen neljäs sija P13 1000 m:llä ajalla 3.18,48.

 

Tampere Junior Indoor Games -hallikisoissa 7.-8.3. hyviä tuloksia

Raision Kuulasta viikonlopun Tampereen kisoissa mukana oli pieni, mutta pippurinen urheilijajoukko. Kaiken kaikkiaan viikonloppuna Tampereella kisasi aamusta iltaan asti jatkuneissa kisoissa ennätykselliset 1600 nuorta.

Lauantaina Johanna Kylmänen juoksi voittoon T13 60 m:llä ennätysjallaan 8,02. Myös Sirke Seitsonen teki samalla matkalla ennätyksensä 8,87. T13 pituudessa käytiin tiukka senttitaisto, mutta Johanna joutui viimeisellä kierroksella päästämään ohitseen kaksi kilpakumppaniaan. Hänen pronssituloksensa oli 499. Viveka Loukola pääsi hienosti loppukilpailuun niin T11 60 m:llä kuin pituudessakin. Pituudessa sijoitus oli kuudes tuloksella 4,24 ja 60 m:llä seitsemäs ajalla 9,04. T14 800 m:llä Isabella Latva juoksi ennätyksensä 2.26,42 ja sijoittui sillä kisan neljänneksi. Linnea Loukola työnsi T13 kuulassa oman ennätyksensä 10.19 ja jäi vain vähän loppukilpailupaikasta. Myös Sirke Seitsonen oli mukana kuulassa ja työnsi hänkin ennätyksensä.

Sunnuntain aamupäivä toi raisiolaisille kaksi kultamitalia aitajuoksuissa. Johanna Kylmänen teki taas upeaa jälkeä juoksemalla T13 60 m aitojen ylivoimaiseen voittoon ennätysajallaan 9,61. Viveka Loukola oli selkeä voittaja T11 aidoissa ajalla 10,08. Isosisko Linnea aitoi myös hienosti T13 aitakisassa ja paransi ennätystään aikaan 10,48.

Iltapäivällä T13 1000 m:llä mukana oli Jeannette Latva, joka sijoittui seitsemänneksi, aika 3.26,96. Viveka Loukola jatkoi hienoja suorituksiaan ollen T11 kuulantyönnossä neljäs tuloksella 9.11. Johanna Kylmänen osallistui vielä yhteen henkilökohtaiseen lajiin ja vuotta vanhempien sarjassa. Tuloksena taas kultamitali ja loistava tulos T14 300 m:llä, 41,29. Samassa juoksussa Sofia Triipponen juoksi hienosti kuudenneksi ajalla 44,64.

Kisat huipentuivat raisiolaisittain sunnuntai-iltana T13 4 x 100 m:n voittoon joukkueella Viveka Loukola, Sirke Seitsonen, Linnea Loukola ja Johanna Kylmänen. Tyttöjen viestiaika oli 53,29.

 

Nuorten SM-hallikilpailut Turussa 27.2. - 1.3.2015

Su 1.3.

Kupittaan nuorten SM-hallikisojen viimeisenä päivänä Christian Vänttinen paransi ennätystään yli 10 sekuntia ja jäi minimaalisen yhden sadasosasekunnin mitalista M17-sarjan 1500 metrillä. Christianin uusi ennätys kirjataan nyt 4.16,88.

Santeri Hurula sijoittui saman sarjan 300m kilpailussa kymmenenneksi ajalla 37,90.

Myös Laura Korte osallistui N22 korkeuteen mutta jäi tällä kertaa ilman tulosta.

Onnittelut pojille hyvistä suorituksista ja ei muuta kuin hyvää valmistautumisjaksoa kesäkautta kohden!

La 28.2.2015

Miro Rastas räjäytti potin nuorten SM-hallikilpailuissa Turun Kupittaalla lauantaina pomppaamalla uuden upean ennätyksensä 212. Tuloksella irtosi myös M19-sarjan Suomen mestaruus täysin ylivoimaiseen tapaan. Tulos ylittää myös kesän nuorten EM-kisarajan, joten Miron omien sanojen mukaankin tästä voi lähteä hyvillä mielin kesää kohden.

Myös Christian Vänttinen onnistui hienosti samoissa kisoissa M17-sarjan 800 metrillä ja sijoittui seitsemänneksi omalla ennätyksellään 2.06,11.

Päivän kolmas kuulalaisedustaja oli Laura Korte N22-sarjan pituudessa. Laura hyppäsi tuloksen 4,87m.

 

Pe 27.2.2015

Perjantaina Kuulaa edustanut Santeri Hurula karsiutui hiuksenhienosti välieristä M17-sarjan 60m juoksussa sivuamalla ennätystään 7,41.

 

Keihäänheiton talvimestaruuskilpailut Tampereella 28.2.

Leevi Uusitalo voitti M22 sarjan keihään tuloksella 59,41.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------